Kijk naar mij!

"We hebben aandacht wegbezuinigd"

Albeda is de grootste aanbieder van MBO opleidingen in de regio Rotterdam. Alle zorgopleidingen worden gegeven vanuit Albeda Zorgcollege. In die zorg is de afgelopen jaren nogal wat veranderd. Er is flink bezuinigd en de sector leek steeds verder te verzakelijken. De afgelopen jaren is daar een kentering in gekomen en investeert de overheid weer in zorg. Albeda Zorgcollege richt zich op zorg met aandacht voor de mens achter de cliënt en wil zorgverleners opleiden om liefdevolle zorg te verlenen.

Focus on the bigger picture

Bij Albeda Zorgcollege stond tijdens de manifestatieweek ‘Kijk naar mij!’ de liefdevolle zorg centraal. Zij vroegen ons deze manifestatieweek vast te leggen. Wij opperden om het hele verhaal te vertellen en verder te kijken dan school alleen. Het Zorgcollege stemde toe en dat is gedurfd, want het vraagt om een flinke investering waarin de exposure in eerste instantie niet alleen naar de eigen organisatie lijkt te gaan. Maar het resultaat was een film waarin veel zorgpartners zich herkennen. En zij gebruiken de film nu zelfs in hun eigen netwerk. Ze helpen dus bij het verspreiden van de boodschap waar Albeda achter staat en daarmee zet Albeda Zorgcollege zichzelf juist extra in het zonnetje.

Wie vertrouwen krijgt, wil dat terugbetalen

Wij stelden voor om een synopsis te schrijven en Albeda Zorgcollege was daar meteen enthousiast over en sprak hun vertrouwen uit in de uitvoering. We portretteerden Hugo Borst en Carin Gaemers, die de problemen in de zorg aan de kaak stelden, een aantal zorgvragers, Anja Jonkers, hoofdinspecteur van de Inspectie Gezondheidszorg, zorgverleners, docenten en studenten om een genuanceerd en rijk beeld te geven van wat liefdevolle zorg is. We kregen het volledige vertrouwen bij deze productie, zowel inhoudelijk als uitvoerend. En dan gaan wij dus harder lopen. Dan wordt het nog meer onze film; dan willen we imponeren ook. En dat is gelukt. De film dient nu een veel groter doel dan in eerste instantie beoogd. Er is een lesprogramma voor eerste jaars studenten omheen gebouwd en de film wordt vertoond op allerhande evenementen en bijeenkomsten van partners in de zorg.

Miranda Breur  |  Senior Communicatieadviseur

"Albeda werkt al geruime tijd met Rik van der Linden van Firma Film. Rik heeft voor ons diverse films geproduceerd over uiteenlopende onderwerpen: van informatieve films van onze opleidingen tot een complete documentaire. Rik is professioneel en denkt tijdens de briefing mee over het format, komt met goede suggesties en geeft een vakkundig advies. De communicatie met Firma Film voor, tijdens en na de opdracht verloopt prettig, snel en soepel. Wij zijn blij met deze samenwerking, de kwaliteit van filmen en het eindresultaat!"
Rik van der Linden
Producent
+31 (0)6 46141913
Bekijk hier onze projecten