ASN Bank Crowdfunding

Van startup naar scale-up

Onder de noemer Voor de Wereld van Morgen (VDWVM) heeft de ASN Bank de handen ineen geslagen met One Planet Crowd; een plaftorm voor crowdfunding. De bank ondersteunt ondernemers die de start up fase voorbij zijn en door willen groeien. Hiervoor hebben zij kapitaal nodig en daarvoor doen ze een beroep op de crowd. Zo bouwen ze een relatie op met hun achterban en de campagne levert mooie content op om het verhaal via social media te verspreiden.

Het succes van een crowdfundcampagne

Een crowdfund campagne doe je online. Het begint bij het sociale netwerk van de ondernemers en verspreidt zich van daaruit als een olievlek. De verhalen van de ondernemers zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen. Idealen en ondernemerschap worden verenigd in alle 14 projecten die de ASN Bank ondersteunt. De sleutel tot het succesvol verspreiden van deze verhalen en het behalen van het streefbedrag in de crowdfundcampagne is het goed vertellen van hun verhaal.

Een film is eigenlijk gewoon onmisbaar 

Dat een film zich via social media makkelijker laat verspreiden dan een lap tekst behoeft al lang geen betoog meer. De crowd moet een gevoel krijgen bij de mensen achter het project. Zonder gunfactor is crowdfunding gedoemd te mislukken. Dus film is de ideale manier om het project uit te leggen, te laten weten waar de kapitaalinjectie voor gebruikt wordt, wat er tegenover staat en daarbij krijgt de crowd de drijfveren mee van de ondernemer en kan zich laten inspireren.  Vandaar dat de ASN Bank alle 14 ondernemers een film aanbiedt ter ondersteuning van hun campagne. Firma Film kijkt met elke organisatie en voor elk project hoe het verhaal zich het beste laat verbeelden.

Rik van der Linden
Producent
+31 (0)6 46141913
Bekijk hier onze projecten